Klobáska na špízu

Skvělý recept na gril.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na barbecue omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1222 KCal

    56 %

    51 %

  • Energie

    5114 KJ

    56 %

    51 %

  • Sacharidy

    37,7 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    30,3 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    56,1 g

    86 %

    80 %

  • nasycené

    17,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Bavorské nebo debrecínské párečky pokrájíme na špalíčky. Na grilovací jehly napíchneme jeden konec bavorské klobásy. Pak na jehlu navlékáme střídavě kousky párečků a barevných paprik a na závěr napíchneme druhý konec klobásy. Vzniknou špízky ve tvaru luku.
  2. Olej rozmícháme s mletou paprikou, špízy jím potřeme a opékáme z každé strany asi 5 minut na rozpáleném grilu.
  3. Barbecue omáčku připravíme smícháním kečupu, hořčice, worcesteru, octa a utřeného česneku se lžičkou oleje. Podle chuti opepříme. Grilované klobásky podáváme s hořčicí, kečupem a připravenou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.