Kešu pudink s polevou

Tento bezlepkový dezert si zamiluje každý. Je díky oříškům plný energie a banány mu dodají jemnost. Dobrou chuť!

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez chlazení

Ingredience

3 PORCE +

Na pudink:

Na polevu:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    518 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2166 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    51,5 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    12,7 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kešu oříšky namočíme do studené vody asi na 4 hodiny. Pak vodu scedíme a oříšky důkladně rozmixujeme najemno.
  2. Přidáme banány, mandlové mléko, citronovou šťávu a společně rozmixujeme na hladký krém. Krém naplníme do připravených misek.
  3. Misky uložíme asi na 60 minut do lednice. Arašídové máslo mírně zahřejeme. Jakmile je trochu tekuté, smícháme ho s medem.
  4. Vychlazený pudink polijeme polevou a posypeme nasekanými lískovými a kešu oříšky. Můžeme ozdobit čerstvými malinami. Ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.

Minicheesecake

Odlehčený dezert, který vás osvěží.