Středa 6. července 2022, Den upálení mistra Jana Husa
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 6. července 2022 Den upálení mistra Jana Husa

Karbanátky z cizrny, čočky a hrachu

Luštěninové karbanátky jsou zajímavou alternativou k těm masovým. Jejich tajnou zbraní jsou výživové hodnoty, za které vás pochválí nejen nutriční specialista, ale také vaše tělo. Pro ještě zdravější efekt je můžete místo smažení upéct v troubě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    432 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1806 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    44,2 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    16,6 g

    55 %

    55 %

  • Bílkoviny

    20,2 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu, čočku a hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a luštěniny necháme vychladnout.
  2. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Všechny luštěniny a uvařené brambory umeleme na masovém strojku a dáme do misky. Přidáme vejce, cibuli s česnekem a nasekané bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.
  3. Z luštěninové hmoty tvarujeme malé karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.
  4. Karbanátky podáváme s dipem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Marinovaný losos na salátu

Jestli hledáte tip na lehkou barevnou letní večeři, tak už dál nehledejte.

Grilovaná kuřecí křídla v asijské marinádě

Zkuste tentokrát grilovačku v asijském duchu, kombinace sladkých, slaných a kyselých chutí vás...

Hovězí maso s bazalkou a chilli

Asijská kuchyně je báječná, už jen proto, jak si dovede hrát s kombinacemi chutí a vůní....

Pad Thai s tofu a zeleninou

Asijská kuchyně je bohatá na veganská jídla, která si v ničem nezadají s těmi masitými. Zkuste to.

Výpečky ze sójového masa se špenátem

Výpečky jsou někdy moc těžké. Pokud je ale připravíte ze sójového masa, jedná se o docela zdravý a...