Karbanátky z cizrny, čočky a hrachu

Luštěninové karbanátky jsou zajímavou alternativou k těm masovým. Jejich tajnou zbraní jsou výživové hodnoty, za které vás pochválí nejen nutriční specialista, ale také vaše tělo. Pro ještě zdravější efekt je můžete místo smažení upéct v troubě.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez doby namáčení

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    432 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1806 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    44,2 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    16,6 g

    55 %

    55 %

  • Bílkoviny

    20,2 g

    32 %

    30 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cizrnu, čočku a hrách namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je scedíme a v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Pak vodu slijeme a luštěniny necháme vychladnout.
  2. Cibuli nasekáme najemno, česnek prolisujeme. Všechny luštěniny a uvařené brambory umeleme na masovém strojku a dáme do misky. Přidáme vejce, cibuli s česnekem a nasekané bylinky. Vše osolíme, opepříme a dobře propracujeme.
  3. Z luštěninové hmoty tvarujeme malé karbanátky, lehce je obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji je osmažíme z obou stran dozlatova.
  4. Karbanátky podáváme s dipem. Zakysanou smetanu smícháme s utřeným česnekem, olivovým olejem a nasekanou pažitkou. Dochutíme solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Tvarohové placky

Rychlá večeře, která vám zachutná.