Kapustová polévka se špekovými knedlíčky
Uvařte si podle našeho receptu zdravou kapustovou polévku.
Postup
- Rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme, dokud nezezlátnou. Necháme je vychladnout a vsypeme je do misky.
- Oloupanou šalotku a špek nakrájíme nadrobno a orestujeme je na másle dozlatova. Směs společně s petrželkou přidáme k rohlíkům. Vše zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, dochutíme solí a kořením a propracujeme.
- Hmotu necháme chvíli stát. Pak z ní vytvarujeme knedlíčky, které asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat.
- Hovězí vývar přivedeme k varu. Vložíme do něj očištěnou a pokrájenou mrkev s kapustou a necháme ho vařit, dokud není zelenina měkká. Pak polévku dochutíme hořčicí, solí a pepřem, přidáme do ní knedlíčky a nasekané jarní cibulky a odstavíme ji.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
420 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1759 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
39,1 g
44 %
39 %
-
Vláknina
8,9 g
30 %
30 %
-
Bílkoviny
22,3 g
35 %
33 %
-
Tuky
18,3 g
28 %
26 %
-
nasycené
7,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA