Kapustová polévka se špekovými knedlíčky

nehodnoceno

Uvařte si podle našeho receptu zdravou kapustovou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Knedlíčky:

Polévka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    420 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1759 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    39,1 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    8,9 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    22,3 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    18,3 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme, dokud nezezlátnou. Necháme je vychladnout a vsypeme je do misky.
  2. Oloupanou šalotku a špek nakrájíme nadrobno a orestujeme je na másle dozlatova. Směs společně s petrželkou přidáme k rohlíkům. Vše zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, dochutíme solí a kořením a propracujeme.
  3. Hmotu necháme chvíli stát. Pak z ní vytvarujeme knedlíčky, které asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat.
  4. Hovězí vývar přivedeme k varu. Vložíme do něj očištěnou a pokrájenou mrkev s kapustou a necháme ho vařit, dokud není zelenina měkká. Pak polévku dochutíme hořčicí, solí a pepřem, přidáme do ní knedlíčky a nasekané jarní cibulky a odstavíme ji.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Srbská čorba

Srbská pochoutka, kterou by měl za svůj život ochutnat každý.

Toskánská jarní polévka

Jarní polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Zeleninová polévka s fazolemi

Zdravá polévka, která je navíc i snadná na přípravu.

Skopová polévka s fazolemi a pórkem

Zbylo vám skopové maso? Využijte ho na vývar.