Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

1 hodnocení

Ke každým Vánocům patří kapr. Připravte si ho podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    684 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2861 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    36,7 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    5,4 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    58,8 g

    93 %

    86 %

  • Tuky

    32,2 g

    49 %

    46 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěného kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Pokapeme je citronovou šťávou a kapra necháme na chladném místě asi 1/2 hodiny odležet.
  2. Do misky nalijeme kefír, rozklepneme vejce, přilijeme víno a nasypeme hladkou mouku. Metličkou vytvoříme hladké těstíčko, které osolíme a přisypeme do něj mandlové lupínky. Odleželého kapra osolíme, obalíme ho v hladké mouce a ponoříme do kefírového těstíčka.
  3. V pánvi rozehřejeme olej. Kapra necháme okapat od přebytečného těstíčka, porce vkládáme na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Smaženého kapra necháme okapat na papírovém ubrousku a podáváme s bramborovým salátem a citronem.
Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.