Kapr po staročesku

Zkuste si připravit kapra po staročesku, tak jak ho připravovaly naše babičky. Podávejte ho s opečenými bramborovými šiškami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    480 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2007 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    30,2 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    36,7 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kořenovou zeleninu i cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozehřátém másle orestujeme. Přilijeme asi 200 ml vroucí vody a 2-3 lžíce octa. Přidáme sůl, koření, citronovou kůru a pivo. Vše vaříme asi 10 minut.
  2. Pak do základu vložíme porce očištěného kapra (případně přilijeme vodu, aby byla ryba ponořená) a velmi zvolna je uvaříme doměkka. Vyjmeme je a uchováme v teple.
  3. Základ omáčky propasírujeme skrz síto do druhého hrnce a dle potřeby zahustíme najemno nastrouhaným perníkem. Přidáme pokrájené švestky a omáčku vaříme ještě asi 10 minut. Nakonec ji dle potřeby dochutíme solí, cukrem a octem. Porce kapra rozdělíme na talíře, podlijeme je omáčkou a posypeme mandlemi. Podáváme s opečenými bramborovými šiškami.
Autor:

Podobné recepty

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...