Kapr na černo

K Vánocům kapr prostě patří. Tak ho připravte podle našeho receptu.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Očištěného kapra naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Citron dobře omyjeme a nakrájíme na plátky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli se zeleninou dozlatova. Přidáme 1 lžíci cukru, citron i ocet a krátce orestujeme. Pak směs zalijeme asi 700 ml vody, přidáme koření a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky vložíme kapra a dusíme asi 15 minut. Poté rybu opatrně vyjmeme.
  3. Do omáčky přidáme povidla, sušené švestky a perník a za občasného míchání vaříme asi 30 minut. Nakonec omáčku propasírujeme přes husté sítko. Dochutíme ji solí a cukrem a vmícháme mandle, ořechy a spařené rozinky. Kapra ohřejeme v páře, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými šiškami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    707 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2957 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    33,2 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    58,3 g

    93 %

    86 %

  • Tuky

    37,0 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    12,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.