Kapr na černo
K Vánocům kapr prostě patří. Tak ho připravte podle našeho receptu.
Postup
- Očištěného kapra naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu spolu s cibulí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Citron dobře omyjeme a nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli se zeleninou dozlatova. Přidáme 1 lžíci cukru, citron i ocet a krátce orestujeme. Pak směs zalijeme asi 700 ml vody, přidáme koření a přivedeme k varu. Do vroucí omáčky vložíme kapra a dusíme asi 15 minut. Poté rybu opatrně vyjmeme.
- Do omáčky přidáme povidla, sušené švestky a perník a za občasného míchání vaříme asi 30 minut. Nakonec omáčku propasírujeme přes husté sítko. Dochutíme ji solí a cukrem a vmícháme mandle, ořechy a spařené rozinky. Kapra ohřejeme v páře, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými šiškami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
707 KCal
32 %
29 %
-
Energie
2957 KJ
32 %
29 %
-
Sacharidy
33,2 g
38 %
33 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
58,3 g
93 %
86 %
-
Tuky
37,0 g
57 %
53 %
-
nasycené
12,1 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...