Jemná mrkvová pomazánka

Jak zpracovat mrkev? Vyzkoušejte z ní vyrobit jemnou a lahodnou pomazánku, kterou můžete ozdobit slavnostní chlebíčky nebo pečivo na svačinu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1546 KCal

    70 %

    64 %

  • Energie

    6467 KJ

    70 %

    64 %

  • Sacharidy

    236,9 g

    269 %

    237 %

  • Vláknina

    24,6 g

    82 %

    82 %

  • Bílkoviny

    46,4 g

    74 %

    68 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tofu rozmixujeme v mixeru a přendáme do misky. Mrkev a celer nastrouháme najemno na struhadle a přidáme k tofu. Cibuli nakrájíme najemno a také přidáme do misky.
  2. Do misky přidáme majonézu, dijonskou hořčici, limetkovou šťávu a osolíme. Vše spolu zamícháme, namažeme na chleba a posypeme pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.

Pečené fazole s kabanosem

Užijte si nevšední zážitek z této mexické směsi.