Jemná mrkvová pomazánka
Jak zpracovat mrkev? Vyzkoušejte z ní vyrobit jemnou a lahodnou pomazánku, kterou můžete ozdobit slavnostní chlebíčky nebo pečivo na svačinu.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1546 KCal
70 %
64 %
-
Energie
6467 KJ
70 %
64 %
-
Sacharidy
236,9 g
269 %
237 %
-
Vláknina
24,6 g
82 %
82 %
-
Bílkoviny
46,4 g
74 %
68 %
-
Tuky
40,4 g
62 %
58 %
-
nasycené
0,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tofu rozmixujeme v mixeru a přendáme do misky. Mrkev a celer nastrouháme najemno na struhadle a přidáme k tofu. Cibuli nakrájíme najemno a také přidáme do misky.
- Do misky přidáme majonézu, dijonskou hořčici, limetkovou šťávu a osolíme. Vše spolu zamícháme, namažeme na chleba a posypeme pažitkou.