Pátek 23. dubna 2021, svátek má Vojtěch
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 23. dubna 2021 Vojtěch

Jarní salát s novými bramborami

Lehký oběd nebo večeři vykouzlíte za pomoci několika jednoduchých ingrediencí a výsledek bude rozhodně stát za to.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1497 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory ve slupce omyjeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Pak je slijeme, přepůlíme a necháme zchladnout.
  2. V misce promícháme olivový olej s hořčicí, majonézou, solí a pepřem. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme v pánvi dozlatova. Pak přidáme brambory a společně restujeme asi 3 minuty.
  3. Brambory se slaninou přendáme do mísy, osolíme a opepříme. Přidáme rajčátka, polníček, řeřichu a cibuli pokrájenou na proužky a zlehka promícháme.
  4. Salát podáváme s dresinkem a případně s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Salát s parmskou šunkou a jahodami

Jednoduchý, rychlý a složený ze samých dobrých ingrediencí. Takový je tento salát s vůní léta a...

Jarní bramborový salát s mladým chřestem

Tento salát v sobě snoubí jednoduchost brambor a chřestu s rafinovaností dresinku z kešu, medu a...

Teplý těstovinový salát s fazolkami a tuňákem

Jednoduchý jako facka a dokonalý třeba k obědu, když máte chuť na rybku.

Jarní salát s pažitkovým dipem

Lehké saláty jsou absolutní tutovkou, na kterou jsme se celou zimu těšili. Podávat ho můžete s...

Salát Waldorf

Tento chuťově vyvážený salát byl poprvé připraven koncem 19. století v Hotelu Waldorf v New York...

Zobrazit více