Jarní salát s novými bramborami

Lehký oběd nebo večeři vykouzlíte za pomoci několika jednoduchých ingrediencí a výsledek bude rozhodně stát za to.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1497 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    18,4 g

    21 %

    18 %

  • Vláknina

    3,0 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    9,8 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory ve slupce omyjeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Pak je slijeme, přepůlíme a necháme zchladnout.
  2. V misce promícháme olivový olej s hořčicí, majonézou, solí a pepřem. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme v pánvi dozlatova. Pak přidáme brambory a společně restujeme asi 3 minuty.
  3. Brambory se slaninou přendáme do mísy, osolíme a opepříme. Přidáme rajčátka, polníček, řeřichu a cibuli pokrájenou na proužky a zlehka promícháme.
  4. Salát podáváme s dresinkem a případně s pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Pečený kozí sýr

Kozí sýr je skvělým zdrojem bílkovin a vápníku.

Okurkový salát s hermelínem

Tento salát můžete použít i jako přílohu k masu.

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.