Jahodový salát s ořechy a kozím sýrem

Jednoduchý a rychlý salátek oplývá lahodnými chutěmi, které vás dostanou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    427 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1788 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    25,8 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    13,6 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    28,7 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Polníček se špenátem propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na plátky.
  2. Vlašské ořechy nasekané nahrubo opražíme na suché pánvi. Bagetu nakrájíme na kolečka, kozí sýr na silnější plátky. Položíme ho na pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 6 minut.
  3. Do misky nalijeme med, balsamikový ocet, pomerančovou šťávu, olivový olej a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
  4. Na talíře rozdělíme polníček, špenátové listy, jahody a vlašské ořechy. Přelijeme dresinkem a podáváme s bagetkami s rozpečeným kozím sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.

Tuňákový salát s fazolemi

Svěží salát plný bílkovin.