Jahodový salát s ořechy a kozím sýrem
Jednoduchý a rychlý salátek oplývá lahodnými chutěmi, které vás dostanou.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
427 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1788 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
25,8 g
29 %
26 %
-
Vláknina
6,4 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
13,6 g
22 %
20 %
-
Tuky
28,7 g
44 %
41 %
-
nasycené
6,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Polníček se špenátem propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na plátky.
- Vlašské ořechy nasekané nahrubo opražíme na suché pánvi. Bagetu nakrájíme na kolečka, kozí sýr na silnější plátky. Položíme ho na pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 6 minut.
- Do misky nalijeme med, balsamikový ocet, pomerančovou šťávu, olivový olej a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
- Na talíře rozdělíme polníček, špenátové listy, jahody a vlašské ořechy. Přelijeme dresinkem a podáváme s bagetkami s rozpečeným kozím sýrem.