Jahodové košíčky s pudinkem

Ještě lepší než z cukrárny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez odležení a tuhnutí

Ingredience

40 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    124 KCal

    6 %

    5 %

  • Energie

    517 KJ

    6 %

    5 %

  • Sacharidy

    8,3 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,4 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    9,2 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, najemno nastrouhané ořechy, vejce, citronovou kůru a vypracujeme pevné těsto. Necháme ho odležet 60 minut v chladničce.
  2. Krátce ho propracujeme a kousky těsta vyložíme malé kovové formičky na košíčky. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme košíčky krátce vychladnout ve formičkách a pak vyklopíme.
  3. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně zašleháme pudink. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme krémem a nastříkáme do vychladlých košíčků.
  4. Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Rozdělíme je na krém a košíčky necháme ztuhnout v chladničce. Poté je polijeme dortovým želé připraveným dle návodu na obalu a opět necháme ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...