Ingredience
Postup
- Jablka oloupeme a překrojíme na poloviny. Zbavíme je jádřinců tak, aby vznikl větší důlek. Poloviny jablek poté potřeme citronovou šťávou.
- V míse promícháme tvaroh s fruktózou a skořicí. Listové těsto rozložíme a ostrým nožem z něj vykrájíme tvary jablek i se stopkou a lístečkem (můžeme si předtím vytvořit šablonu z papíru). Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
- Půlky jablek naplníme ochuceným tvarohem a položíme je na kousky těsta řezem dolů. Poloviny jablek několikrát lehce nařízneme. Na každé jablíčko v těstě dáme rozinku, a tím vytvoříme "bubáky". Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut dozlatova. Necháme je zchladnout a podáváme posypané skořicí a ozdobené mátou.