Ingredience
Postup
- Rajčata, okurku i papriky omyjeme. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící odstraníme semínka a každou půlku nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Velká rajčata nakrájíme na kousky a malá rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půlkolečka. Petrželku opláchneme a listy nasekáme nahrubo.
- Všechnu připravenou zeleninu a petrželku dáme do mísy a promícháme. Chleba pokapeme asi 2 lžícemi oleje, dáme na plech a opečeme v troubě dokřupava.
- Mezitím připravíme zálivku: Cukr rozmícháme s octem, přidáme špetku soli a pepře.
- Zeleninu pokapeme zálivkou, přilijeme zbylý olej a opět promícháme. Opečený chléb nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.