Italský salát s pečeným chlebem

Skvělý salát se spoustou zeleniny a křupavými krutonky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    711 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2976 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    131,1 g

    149 %

    131 %

  • Vláknina

    14,7 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    23,7 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata, okurku i papriky omyjeme. Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, lžící odstraníme semínka a každou půlku nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Velká rajčata nakrájíme na kousky a malá rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půlkolečka. Petrželku opláchneme a listy nasekáme nahrubo.
  2. Všechnu připravenou zeleninu a petrželku dáme do mísy a promícháme. Chleba pokapeme asi 2 lžícemi oleje, dáme na plech a opečeme v troubě dokřupava.
  3. Mezitím připravíme zálivku: Cukr rozmícháme s octem, přidáme špetku soli a pepře.
  4. Zeleninu pokapeme zálivkou, přilijeme zbylý olej a opět promícháme. Opečený chléb nakrájíme na kostičky a přidáme do salátu.
Autor:

Podobné recepty

Salát se smaženými sýrovými kuličkami a malinami

Kombinace smažených sýrových kuliček a sladkých malin chutná opravdu luxusně.

Salát fatuš

Saláty k létu prostě patří.

Teplý salát s grilovanou zeleninou

Tento salát budete chtít večeřet každý den.

Zelný salát s jablky

Zkombinujte v salátu sladké a slané chutě.