Pátek 23. dubna 2021, svátek má Vojtěch
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 23. dubna 2021 Vojtěch

Italský nepečený čokoládovo-ořechový dort

Tento jednoduchý dezert nadchne nejen ty, kdo neradi pečou, ale prostě všechny milovníky oříšků a čokolády.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    207 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    866 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    12,3 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    3,0 g

    5 %

    4 %

  • Tuky

    15,7 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oříšky opražíme nasucho v troubě nebo na pánvi a oloupeme. Necháme je vychladnout. Sušenky roztlučeme na hrubší kusy.
  2. Nasekanou čokoládu dáme do misky na vodní lázeň a rozpustíme ji. Pak do teplé čokolády vmícháme na kousky nakrájené změklé máslo.
  3. Vejce, žloutek a cukr vyšleháme mixérem. Pak vaječnou směs zašleháme do rozpuštěné čokolády. Nakonec vmícháme oříšky a sušenky.
  4. Čokoládovou směs rozprostřeme do obdélníkové formy a necháme 3 hodiny tuhnout v lednici. Pak moučník nakrájíme nožem namočeným v horké vodě a můžeme ještě posypat kakaem.
Autor:

Podobné recepty

Grilované jahody s granittou a čokoládovým krémem

Zní to sice neuvěřitelně, ale grilovat lze i jahody. Může tak vzniknout příjemná sladká tečka,...

Red velvet cupcakes

Red velvet cake původně pochází z jihu USA, světovou proslulost mu ale zajistili šéfkuchaři...

Bebe řezy

K přípravě tohoto jednoduchého nepečeného dezertu nepotřebujete troubu, ale zato se hodí...

Čtenářský recept: Beránek a la Pavlova

Když doma nemáte na svátky formu, můžete se smířit s tím, že se obejdete bez beránka, nebo to...

Čtenářský recept: Velikonoční kringel

Tento recept poslala do soutěže Pečeme na Velikonoce Monika Beranová.

Zobrazit více