Italská svatební polévka s knedlíčky, špenátem a těstovinami

Přemýšleli jste někdy o tom, co se jí na zahraničních svatbách? Pro ty italské je typická polévka s knedlíčky, těstovinami a špenátem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Na knedlíčky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    912 KCal

    41 %

    38 %

  • Energie

    3815 KJ

    41 %

    38 %

  • Sacharidy

    26,0 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    4,0 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    71,5 g

    114 %

    105 %

  • Tuky

    55,6 g

    86 %

    79 %

  • nasycené

    17,1 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slepici a kuřecí křídla očistíme. Vložíme je do hrnce, přidáme na kousky nakrájený celer a 1 mrkev. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolíme, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso zcela měkké. (Opravdu silný vývar vaříme alespoň 6 hodin při nízké teplotě). Pak vývar scedíme a dochutíme solí.
  2. Šalotku a česnek oloupeme a společně s celerovou natí nakrájíme na jemno. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, parmazán, šalotku, česnek a nať. Osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku a vše důkladně propracujeme.
  3. Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme je a zakapeme olivovým olejem.
  4. Do misek rozdělíme čirý vývar, přidáme knedlíčky, těstoviny, na půl kolečka nakrájenou mrkev a omytý špenát.
Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Kuřecí polévka s vaječnou sedlinou a zeleninou

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s kukuřicí

Uvařte si skvělý vývar podle našeho receptu.

Kuřecí polévka s vínem a chilli

Uvařte si skvělou polévku podle našeho receptu.