Italská svatební polévka s knedlíčky, špenátem a těstovinami
Přemýšleli jste někdy o tom, co se jí na zahraničních svatbách? Pro ty italské je typická polévka s knedlíčky, těstovinami a špenátem.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
912 KCal
41 %
38 %
-
Energie
3815 KJ
41 %
38 %
-
Sacharidy
26,0 g
30 %
26 %
-
Vláknina
4,0 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
71,5 g
114 %
105 %
-
Tuky
55,6 g
86 %
79 %
-
nasycené
17,1 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Slepici a kuřecí křídla očistíme. Vložíme je do hrnce, přidáme na kousky nakrájený celer a 1 mrkev. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené. Osolíme, přidáme bobkový list a na mírném ohni vaříme asi 2 hodiny, dokud není maso zcela měkké. (Opravdu silný vývar vaříme alespoň 6 hodin při nízké teplotě). Pak vývar scedíme a dochutíme solí.
- Šalotku a česnek oloupeme a společně s celerovou natí nakrájíme na jemno. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, parmazán, šalotku, česnek a nať. Osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku a vše důkladně propracujeme.
- Z masové směsi vytvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme je a zakapeme olivovým olejem.
- Do misek rozdělíme čirý vývar, přidáme knedlíčky, těstoviny, na půl kolečka nakrájenou mrkev a omytý špenát.