Hovězí na žampionech
Hovězí maso a žampiony, to je skvělá souhra, kterou oceníte zejména v lehce asijském provedení.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
374 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1563 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
30,9 g
35 %
31 %
-
Vláknina
11,9 g
40 %
40 %
-
Bílkoviny
39,2 g
62 %
58 %
-
Tuky
7,6 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přidáme kari pastu, polévkovou lžíci tmavé sojové omáčky, opepříme, promícháme a necháme odpočinout.
- Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Cibuli, česnek a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na dílky, česnek na plátky a mrkev na nudličky. Fazolky překrojíme, chilli papričku nakrájíme na kolečka a petržel nahrubo překrájíme.
- V hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme marinované maso a restujeme, než se maso zatáhne. Přidáme cibuli, česnek, mrkev, žampiony a dále společně restujeme, až vše pustí šťávu. Nakonec přidáme fazolky, chilli papričku, petrželovou nať, podlijeme vodou, dochutíme světlou sójovou omáčkou a svaříme tekutinu na polovinu.
- Podáváme s dušenou rýží.