Hovězí na žampionech

Hovězí maso a žampiony, to je skvělá souhra, kterou oceníte zejména v lehce asijském provedení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    374 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1563 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    11,9 g

    40 %

    40 %

  • Bílkoviny

    39,2 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    7,6 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do mísy. Přidáme kari pastu, polévkovou lžíci tmavé sojové omáčky, opepříme, promícháme a necháme odpočinout.
  2. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Cibuli, česnek a mrkev očistíme. Cibuli nakrájíme na dílky, česnek na plátky a mrkev na nudličky. Fazolky překrojíme, chilli papričku nakrájíme na kolečka a petržel nahrubo překrájíme.
  3. V hlubší pánvi rozpálíme olej, vložíme marinované maso a restujeme, než se maso zatáhne. Přidáme cibuli, česnek, mrkev, žampiony a dále společně restujeme, až vše pustí šťávu. Nakonec přidáme fazolky, chilli papričku, petrželovou nať, podlijeme vodou, dochutíme světlou sójovou omáčkou a svaříme tekutinu na polovinu.
  4. Podáváme s dušenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.