Hovězí líčka s mrkvovým pyré

Kdo by nemiloval křehké maso, navíc doplněné o jemnou omáčku a zeleninové pyré?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 240 min

Ingredience

4 PORCE +

Na hovězí líčka:

Na mrkvové pyré:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    502 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2102 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    22,9 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    57,0 g

    90 %

    84 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí líčka opékáme na lžíci rozpáleného oleje z každé strany asi 6 minut. V misce smícháme hoisin omáčku, 600 ml vody, kecap manis, sójovou omáčku a víno.
  2. Tekutou směs přidáme k líčkům společně s česnekem, nasekaným zázvorem a nasekanou citronovou trávou a chilli papričkou. Přivedeme k varu a přikryjeme pokličkou.
  3. Líčka pak vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 3 hodiny doměkka. Oloupanou a nakrájenou mrkev dáme do hrnce s vývarem a zázvorem. Dusíme asi 30 minut doměkka.
  4. Uvařenou mrkev scedíme a část vývaru dáme stranou. Mrkev pak s vývarem a máslem, osolíme a rozmixujeme dohladka. Podáváme například s dipem Nam Jim, bylinkami a cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.