Ingredience
Postup
- Hovězí líčka opékáme na lžíci rozpáleného oleje z každé strany asi 6 minut. V misce smícháme hoisin omáčku, 600 ml vody, kecap manis, sójovou omáčku a víno.
- Tekutou směs přidáme k líčkům společně s česnekem, nasekaným zázvorem a nasekanou citronovou trávou a chilli papričkou. Přivedeme k varu a přikryjeme pokličkou.
- Líčka pak vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 3 hodiny doměkka. Oloupanou a nakrájenou mrkev dáme do hrnce s vývarem a zázvorem. Dusíme asi 30 minut doměkka.
- Uvařenou mrkev scedíme a část vývaru dáme stranou. Mrkev pak s vývarem a máslem, osolíme a rozmixujeme dohladka. Podáváme například s dipem Nam Jim, bylinkami a cibulkou.