Hovězí kýta na liškách

Nasbírali jste v lese lišky? Udělejte si s nimi hovězí kýtu. Doporučujeme podávat s rýží a zakysanou smetanou.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 140 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    437 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1828 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    9,3 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    36,5 g

    58 %

    54 %

  • Tuky

    27,6 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    10,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme 70 g sádla a opečeme na něm plátky masa z obou stran, z každé asi 4 minuty.
  2. Maso vyjmeme, do pánve přidáme cibuli a orestujeme. Pak maso vrátíme, přidáme bobkový list a zalijeme asi 400 ml vody. Přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Dusíme asi 90 minut.
  3. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a dáme stranou. Šťávu z masa podlijeme dalšími asi 400 ml vody. Přivedeme k varu a na mírném plameni povaříme asi 20 minut. Nakonec zaprášíme moukou.
  4. Lišky očistíme, orestujeme na zbytku sádla a posypeme tymiánem. Pak lišky spolu s masem přidáme do omáčky a vše ještě 5 minut prohřejeme. Můžeme podávat s rýží a zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.