Ingredience
Postup
- Kýtu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme 70 g sádla a opečeme na něm plátky masa z obou stran, z každé asi 4 minuty.
- Maso vyjmeme, do pánve přidáme cibuli a orestujeme. Pak maso vrátíme, přidáme bobkový list a zalijeme asi 400 ml vody. Přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Dusíme asi 90 minut.
- Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a dáme stranou. Šťávu z masa podlijeme dalšími asi 400 ml vody. Přivedeme k varu a na mírném plameni povaříme asi 20 minut. Nakonec zaprášíme moukou.
- Lišky očistíme, orestujeme na zbytku sádla a posypeme tymiánem. Pak lišky spolu s masem přidáme do omáčky a vše ještě 5 minut prohřejeme. Můžeme podávat s rýží a zakysanou smetanou.