Hovězí karbanátky s plísňovým máslem

Po tomto pokrmu se vám budou dělat boule za ušima.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    676 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2828 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    1,0 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    34,5 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    58,3 g

    90 %

    83 %

  • nasycené

    31,1 g

  • trans-mastné

    2,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mleté maso dáme do mísy, osolíme je, opepříme a důkladně prohněteme. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky silné asi 2,5 -3 cm, které lehce obalíme v sezamu.
  2. Nivu najemno nastrouháme do misky. Přidáme změklé máslo nakrájené na malé kousky a utřeme dohladka. Ochucené máslo dáme na potravinářskou folii a vytvoříme váleček, který necháme v chladničce ztuhnout.
  3. Grilovací pánev zahřejeme (popřípadě tence potřeme olejem) a placičky po obou stranách opečeme dozlatova - z každé strany asi 5 minut. Karbanátky poklademe plátky másla, ozdobíme bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.

Vepřové v hořčičné omáčce s fazolemi

Zajímavé jídlo, které kombinuje různé chutě.