Hovězí flank steak

Flank steak z grilu je naprostá klasika. Zkuste naši vynikající marinádu, která dodá vašemu grilování nový rozměr.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

bez marinování

Ingredience

6 PORCE +

Na marinádu:

Na zelný salát:

Postup

  1. Plát masa očistíme od blan.
  2. Připravíme si marinádu: promícháme sójovou omáčku, ocet a cukr. Když se cukr rozpustí, přidáme olej, rozdrcené stroužky česneku, nastrouhaný zázvor a nasekanými chilli papričkami. Marinádou potřeme celý kus masa, zakryjeme ho potravinářskou folií a dáme ho do lednice marinovat alespoň na 1 hodinu. Pak ho vyndáme z lednice a necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  3. Na salát nakrájíme zelí a cibuli na jemné proužky. Spaříme je ve vroucí osolené vodě a necháme okapat na sítu. V míse smícháme spařené zelí s cibulí s nakrájenou chilli papričkou. Přidáme olej, ocet a cukr a promícháme. Nakonec přidáme lístky máty. Salát necháme odležet.
  4. Zahřejeme gril na středně prudký žár. Celý flank steak položíme na rošt rozpáleného grilu. Steak grilujeme nejlépe 5 minut pod poklopem. Steak obrátíme a dopékáme 3 až 5 minut, podle toho jak propečený ho chceme mít.
  5. Grilovaný steak sundáme z grilu a necháme v teple 2 minuty odpočinout. Pak ho nakrájíme šikmo přes vlákna na slabé plátky. Podáváme se zelným salátem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    510 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2133 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    8,2 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    48,4 g

    77 %

    71 %

  • Tuky

    30,1 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    9,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.