Houbový guláš s grilovanými paprikami
Houbaři, pozor, toto je ideální jídlo nejen na chalupu. Přikusovat můžete čerstvý chléb nebo bagetu a opatrně zapíjet pivečkem.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
231 KCal
11 %
10 %
-
Energie
968 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
14,4 g
16 %
14 %
-
Vláknina
7,6 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
10,5 g
17 %
15 %
-
Tuky
12,9 g
20 %
18 %
-
nasycené
4,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Orestujeme ji v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme je, okmínujeme a dusíme asi 15 minut.
- Do podušených hub přidáme rajský protlak, mletou papriku a krátce je orestujeme. V troše vývaru rozmícháme mouku a vlijeme ho se zbylým vývarem k houbám.
- Papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. V rozpálené troubě nebo pod grilem je pečeme, dokud slupky nezačnou hnědnout. Pak je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme spařit, aby je bylo možné snadno oloupat. Kromě slupky odstraníme i semínka, dužinu nakrájíme na nudličky.
- Nakrájené papriky přidáme spolu s prolisovaným česnekem k houbám a společně vše dodusíme doměkka. Nakonec guláš dochutíme smetanou a podle chuti dosolíme a opepříme.