Houbový guláš s grilovanými paprikami

Houbaři, pozor, toto je ideální jídlo nejen na chalupu. Přikusovat můžete čerstvý chléb nebo bagetu a opatrně zapíjet pivečkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    231 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    968 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    14,4 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    10,5 g

    17 %

    15 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Orestujeme ji v kastrolu na rozehřátém sádle. Přidáme očištěné a nakrájené houby, osolíme je, okmínujeme a dusíme asi 15 minut.
  2. Do podušených hub přidáme rajský protlak, mletou papriku a krátce je orestujeme. V troše vývaru rozmícháme mouku a vlijeme ho se zbylým vývarem k houbám.
  3. Papriky omyjeme, osušíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. V rozpálené troubě nebo pod grilem je pečeme, dokud slupky nezačnou hnědnout. Pak je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme spařit, aby je bylo možné snadno oloupat. Kromě slupky odstraníme i semínka, dužinu nakrájíme na nudličky.
  4. Nakrájené papriky přidáme spolu s prolisovaným česnekem k houbám a společně vše dodusíme doměkka. Nakonec guláš dochutíme smetanou a podle chuti dosolíme a opepříme.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.