Hlíva ústřičná s pečenými bramborami

Hlíva ústřičná je velmi dobrá na posílení imunity. Připravte si ji tedy s pečenými bramborami. Bude chutnat ještě lépe, když si ji pokapete citronem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    308 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1290 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    30,9 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    18,1 g

    60 %

    60 %

  • Bílkoviny

    13,9 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    10,5 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hlívu krátce propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, osušíme utěrkou a dáme do mísy. Zalijeme ji připraveným olejem, promícháme s utřeným česnekem se solí a pepřem, lístky tymiánu a necháme asi 60 minut marinovat.
  2. Mezitím také důkladně omyjeme brambory, osušíme a rozkrájíme na čtvrtiny. Nasypeme je do vařící vody a vaříme tak, aby zůstaly pevné. Scedíme je a necháme zchladnout. V rendlíku pak znovu vaříme asi 3 litru osolené vody. Do vroucí vody pak nasypeme podélně pokrájenou brokolici.
  3. Gril nahřejeme na střední teplotu a připravenou hlívu na něm grilujeme asi 5 minut z každé strany. Společně s nimi ugrilujeme i připravené brambory. Hotovou hlívu můžeme pokapat citronem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.