Hlíva ústřičná s pečenými bramborami
Hlíva ústřičná je velmi dobrá na posílení imunity. Připravte si ji tedy s pečenými bramborami. Bude chutnat ještě lépe, když si ji pokapete citronem.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
308 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1290 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
30,9 g
35 %
31 %
-
Vláknina
18,1 g
60 %
60 %
-
Bílkoviny
13,9 g
22 %
20 %
-
Tuky
10,5 g
16 %
15 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Hlívu krátce propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, osušíme utěrkou a dáme do mísy. Zalijeme ji připraveným olejem, promícháme s utřeným česnekem se solí a pepřem, lístky tymiánu a necháme asi 60 minut marinovat.
- Mezitím také důkladně omyjeme brambory, osušíme a rozkrájíme na čtvrtiny. Nasypeme je do vařící vody a vaříme tak, aby zůstaly pevné. Scedíme je a necháme zchladnout. V rendlíku pak znovu vaříme asi 3 litru osolené vody. Do vroucí vody pak nasypeme podélně pokrájenou brokolici.
- Gril nahřejeme na střední teplotu a připravenou hlívu na něm grilujeme asi 5 minut z každé strany. Společně s nimi ugrilujeme i připravené brambory. Hotovou hlívu můžeme pokapat citronem.