Hanácké šlehačkové koláčky

Těmto koláčkům nikdo neodolá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez kynutí

Ingredience

40 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na drobenku:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    178 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    745 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    21,8 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    8,2 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry, solí, citronovou kůrou a žloutky do pěny. Z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. V teple ho necháme vzejít. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku.
  2. Mouku prosijeme. Přidáme k ní žloutkový krém, kvásek a šlehačku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout.
  3. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, citronovou kůrou, žloutkem a tvarohem. Vmícháme rozinky. Z hrubé mouky, másla a cukru připravíme drobenku.
  4. Těsto rozválíme na obdélníkový plát a rádélkem rozdělíme na čtverečky. Doprostřed každého kousku naneseme trochu tvarohu. Vytvarujeme buchtičky.
  5. Buchtičky přeneseme na vymaštěný plech a dnem malé skleničky uprostřed stlačíme. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
  6. Koláčky naplníme marmeládou a dozdobíme drobenkou, nebo mandličkami. Necháme je asi 15 minut kynout. Pak je vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme je asi 20 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.