Ingredience
Postup
- Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry, solí, citronovou kůrou a žloutky do pěny. Z droždí, lžičky cukru a vlažného mléka připravíme kvásek. V teple ho necháme vzejít. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku.
- Mouku prosijeme. Přidáme k ní žloutkový krém, kvásek a šlehačku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout.
- Změklé máslo utřeme s oběma cukry, citronovou kůrou, žloutkem a tvarohem. Vmícháme rozinky. Z hrubé mouky, másla a cukru připravíme drobenku.
- Těsto rozválíme na obdélníkový plát a rádélkem rozdělíme na čtverečky. Doprostřed každého kousku naneseme trochu tvarohu. Vytvarujeme buchtičky.
- Buchtičky přeneseme na vymaštěný plech a dnem malé skleničky uprostřed stlačíme. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem.
- Koláčky naplníme marmeládou a dozdobíme drobenkou, nebo mandličkami. Necháme je asi 15 minut kynout. Pak je vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme je asi 20 minut dozlatova.