Ingredience
Postup
- Droždí rozmícháme se lžící moučkového cukru, polovinou vlažného mléka a lžící mouky. Kvásek necháme vykynout na teplém místě.
- Zbylý moučkový cukr a mouku prosejeme a promícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, solí, druhou polovinou vlažného mléka a vykynutým kváskem. Pak přidáme olej a vypracujeme vláčné volnější těsto. Necháme ho na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto zlehka propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout.
- Tvaroh smícháme s oběma druhy cukru a vejcem. Drobenku připravíme propracováním cukru s máslem a moukou. Uložíme ji do chladničky.
- Na pomoučněném vále rozdělíme nakynulé těsto na 50 dílků. Každý kousek rozmáčkneme na placičku, přidáme lžičku tvarohové náplně a okraje dobře spojíme. Bochánky rozložíme spoji dolů na plech s pečicím papírem a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.
- Poté bochánky uprostřed promáčkneme prsty a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Středy naplníme povidly a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12 minut.