Hanácké koláče

nehodnoceno

Hanácké koláčky s tvarohovou a povidlovou náplní chutnají skvěle například ke kávě. Tak si pořádně zamlsejte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

bez kynutí

Ingredience

50 PORCE +

Náplň:

Drobenka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    90 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    377 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    14,2 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Droždí rozmícháme se lžící moučkového cukru, polovinou vlažného mléka a lžící mouky. Kvásek necháme vykynout na teplém místě.
  2. Zbylý moučkový cukr a mouku prosejeme a promícháme se žloutky, vanilkovým cukrem, solí, druhou polovinou vlažného mléka a vykynutým kváskem. Pak přidáme olej a vypracujeme vláčné volnější těsto. Necháme ho na teplém místě asi 30 minut kynout. Poté těsto zlehka propracujeme a necháme dalších 30 minut kynout.
  3. Tvaroh smícháme s oběma druhy cukru a vejcem. Drobenku připravíme propracováním cukru s máslem a moukou. Uložíme ji do chladničky.
  4. Na pomoučněném vále rozdělíme nakynulé těsto na 50 dílků. Každý kousek rozmáčkneme na placičku, přidáme lžičku tvarohové náplně a okraje dobře spojíme. Bochánky rozložíme spoji dolů na plech s pečicím papírem a necháme na teplém místě kynout asi 15 minut.
  5. Poté bochánky uprostřed promáčkneme prsty a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Středy naplníme povidly a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12 minut.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.