Guláš na víně s tykví a houbami

V tomto guláši jsou všechny chutě podzimu a ještě něco navíc. Víno můžete použít nejen na marinádu, ale také na zapíjení.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    539 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2254 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    14,9 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    48,2 g

    76 %

    71 %

  • Tuky

    25,8 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso nakrájíme na kousky. Hořčici smícháme s vínem, drceným pepřem a jalovcem. Marinádou přelijeme maso a uložíme ho asi na 2 hodiny do chladničky.
  2. Cibuli nakrájíme a společně s kmínem ji osmahneme na sádle. Maso vyjmeme z marinády a opečeme na cibuli. Pak ho posypeme paprikou, krátce osmahneme, přidáme protlak, marinádu, prolisovaný česnek a osolíme. Přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
  3. Houby a tykev nakrájíme na kousky a vložíme do guláše asi 20 minut před koncem varu. Hotový guláš podle potřeby dochutíme a doplníme zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou.
  4. Vhodnou přílohou jsou knedlíky, těstoviny nebo pečivo.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.