Guláš na víně s tykví a houbami
V tomto guláši jsou všechny chutě podzimu a ještě něco navíc. Víno můžete použít nejen na marinádu, ale také na zapíjení.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 90 min
bez doby odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
539 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2254 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
14,9 g
17 %
15 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
48,2 g
76 %
71 %
-
Tuky
25,8 g
40 %
37 %
-
nasycené
11,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Hovězí maso nakrájíme na kousky. Hořčici smícháme s vínem, drceným pepřem a jalovcem. Marinádou přelijeme maso a uložíme ho asi na 2 hodiny do chladničky.
- Cibuli nakrájíme a společně s kmínem ji osmahneme na sádle. Maso vyjmeme z marinády a opečeme na cibuli. Pak ho posypeme paprikou, krátce osmahneme, přidáme protlak, marinádu, prolisovaný česnek a osolíme. Přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
- Houby a tykev nakrájíme na kousky a vložíme do guláše asi 20 minut před koncem varu. Hotový guláš podle potřeby dochutíme a doplníme zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou.
- Vhodnou přílohou jsou knedlíky, těstoviny nebo pečivo.