Grilovaný pstruh se smetanovou mrkví

Tento grilovaný pstruh s mrkví, smetanou a celerem je velmi chutný a zdravý oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    961 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4019 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    16,4 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    78,6 g

    125 %

    116 %

  • Tuky

    62,4 g

    96 %

    89 %

  • nasycené

    19,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pstruhy očistíme. Břišní dutinu každého nasolíme, opepříme a vyplníme plátky citronu a několika snítkami petrželky a tymiánu.
  2. Pstruhy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do trouby. Při 180 °C je pečeme podle velikosti asi 20 minut.
  3. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na úzké delší špalíčky. Pak je opečeme na oleji v pánvi.
  4. Zeleninu podlijeme vývarem a smetanou, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka. Nakonec k ní přimícháme nasekaný kopr.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.