Grilovaný pstruh se smetanovou mrkví

Tento grilovaný pstruh s mrkví, smetanou a celerem je velmi chutný a zdravý oběd.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Pstruhy očistíme. Břišní dutinu každého nasolíme, opepříme a vyplníme plátky citronu a několika snítkami petrželky a tymiánu.
  2. Pstruhy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do trouby. Při 180 °C je pečeme podle velikosti asi 20 minut.
  3. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na úzké delší špalíčky. Pak je opečeme na oleji v pánvi.
  4. Zeleninu podlijeme vývarem a smetanou, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka. Nakonec k ní přimícháme nasekaný kopr.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    961 KCal

    44 %

    40 %

  • Energie

    4019 KJ

    44 %

    40 %

  • Sacharidy

    16,4 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    11,2 g

    37 %

    37 %

  • Bílkoviny

    78,6 g

    125 %

    116 %

  • Tuky

    62,4 g

    96 %

    89 %

  • nasycené

    19,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.