Grilovaný pstruh se smetanovou mrkví
Tento grilovaný pstruh s mrkví, smetanou a celerem je velmi chutný a zdravý oběd.
Postup
- Pstruhy očistíme. Břišní dutinu každého nasolíme, opepříme a vyplníme plátky citronu a několika snítkami petrželky a tymiánu.
- Pstruhy rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do trouby. Při 180 °C je pečeme podle velikosti asi 20 minut.
- Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na úzké delší špalíčky. Pak je opečeme na oleji v pánvi.
- Zeleninu podlijeme vývarem a smetanou, osolíme je, opepříme a podusíme doměkka. Nakonec k ní přimícháme nasekaný kopr.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
961 KCal
44 %
40 %
-
Energie
4019 KJ
44 %
40 %
-
Sacharidy
16,4 g
19 %
16 %
-
Vláknina
11,2 g
37 %
37 %
-
Bílkoviny
78,6 g
125 %
116 %
-
Tuky
62,4 g
96 %
89 %
-
nasycené
19,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA