Grilovaný pstruh s bylinkami a batáty
Kdo by nemiloval grilovanou rybu? Dejte si třeba pstruha s čerstvými bylinkami a sladkými bramborami.
Postup
- Batáty oloupeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a povaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je posypeme hrubozrnnou solí, dáme je na rozpálený gril a opékáme asi 10 minut.
- Rozříznuté pstruhy naplníme bylinkami, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí, položíme je na gril a pečeme je z každé strany asi 10 minut.
- Hotové pstruhy i batáty přendáme na talíře, na grilu ještě zlehka opečeme cherry rajčátka a citron nakrájený na měsíčky asi 2 minuty. Pak je přidáme na talíř a vše pokapeme olivovým olejem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
774 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3239 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
24,8 g
28 %
25 %
-
Vláknina
6,5 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
78,0 g
124 %
115 %
-
Tuky
39,2 g
60 %
56 %
-
nasycené
8,5 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA