Grilovaný pstruh s bylinkami a batáty

Kdo by nemiloval grilovanou rybu? Dejte si třeba pstruha s čerstvými bylinkami a sladkými bramborami.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Batáty oloupeme, omyjeme, nakrájíme na větší kousky a povaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a necháme zchladnout. Poté je posypeme hrubozrnnou solí, dáme je na rozpálený gril a opékáme asi 10 minut.
  2. Rozříznuté pstruhy naplníme bylinkami, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí, položíme je na gril a pečeme je z každé strany asi 10 minut.
  3. Hotové pstruhy i batáty přendáme na talíře, na grilu ještě zlehka opečeme cherry rajčátka a citron nakrájený na měsíčky asi 2 minuty. Pak je přidáme na talíř a vše pokapeme olivovým olejem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    774 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3239 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    24,8 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    78,0 g

    124 %

    115 %

  • Tuky

    39,2 g

    60 %

    56 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.