Grilovaný banán

Skvělý dezert, který připravíte na grilu.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Banány opláchneme a osušíme. Potom je (i se slupkou) pečeme na rozehřátém grilu z obou stran asi 10 minut, dokud slupka nezčerná.
  2. Smetanu vyšleháme dotuha. Mandlové plátky na pánvi opražíme dozlatova.
  3. Grilované banány z části oloupeme a rozdělíme na talíře. Dužinu pokapeme karamelovým topingem a posypeme mandlemi. Šlehačku dáme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a vedle banánů na talíře nastříkáme pusinky. Doplníme je kopečkem zmrzliny a dozdobíme zbylým topingem, lístky meduňky a případně jahodami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    351 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1469 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    37,0 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    19,2 g

    30 %

    27 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.