Grilované sýry

Jste milovníkem sýrů? Ugrilujte si je podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

1 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    3135 KCal

    143 %

    131 %

  • Energie

    13117 KJ

    143 %

    131 %

  • Sacharidy

    74,2 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    196,9 g

    312 %

    290 %

  • Tuky

    225,8 g

    347 %

    323 %

  • nasycené

    120,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vlašské ořechy pokrájíme nahrubo a smícháme s hnědým cukrem. Vajíčko rozkvedláme v misce vidličkou. Sýr namočíme nejdříve ve vajíčku a pak v ořechové směsi.
  2. Každý trojúhelník sýra dáme na střed čtverce pečicího papíru, položíme na něj snítku levandule a zabalíme do pečicího papíru. Položíme na gril a grilujeme asi 5 minut. Sýr neotáčíme - bude uvnitř sametový a krusta začne karamelizovat.
  3. Grilovaný kozí sýr s lilkovým sugem:
  4. Nejdříve připravíme lilkové sugo. Lilek nakrájíme na kostky, osolíme je a necháme asi 25 minut "vypotit". Kuchyňskou papírovou utěrkou je lehce osušíme. V pánvi zahřejeme olej a kostky na něm dobře osmahneme ze všech stran. Rozmarýn usekáme najemno a přidáme k lilku. Krátce podusíme, osolíme a ochutíme trochou citronové šťávy, kari a pepře.
  5. Podušený lilek přendáme do misky a necháme zchladnout. Rajčata rozkrojíme na poloviny a krátce orestujte na pánvi. Lilek, rajčata a kečup smícháme a ještě dochutíme.
  6. Sýry vybalíme z folie a vrátíme je zpět do dřevěné krabičky. I s krabičkami je dáme na rošt grilu a opékáme nad žhavými uhlíky asi 10 minut. Přendáme je na talíř i s mírně ohořelou krabičkou a doplníme lilkovým sugem.
  7. Řecký sýr s feferonkami na grilu:
  8. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. V misce je promícháme s olivovým olejem . Ze stonku rozmarýnu otrháme lístky a usekáme je. Rozmarýn vmícháme do oleje s feferonkami a vše trochu podrtíme dřevěnou paličkou, aby se chutě spojily.
  9. Sýry potřeme feferonkovou směsí a necháme rozležet minimálně 30 minut, ale klidně i několik hodin. Nesolíme je, sýr haloumi je dostatečně slaný. Pak je grilujte na mřížce asi 5 minut z každé strany.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.