Grilované sardinky

Chystáte se grilovat? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    300 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1254 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    3,3 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    30,1 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z jednoho citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Druhý citron nakrájíme na dílky. V misce promícháme utřený česnek, hořčici, citronovou kůru i šťávu.
  2. Sardinky vykucháme, omyjeme a břišní dutinu vytřeme připravenou směsí. Tymián opláchneme a větvičky rozpůlíme. Ryby poklademe tymiánem a kouskem bobkového listu. Necháme asi 2 hodiny odležet.
  3. Ryby obložíme dílky citronu a opékáme na horkém grilu asi 20 minut z obou stran.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Husí prsa se šouletem

Chcete překvapit na rodinném obědě? Vyzkoušejte tuto lahůdku.

Zapečená klobása

K večeři si udělejte zapečenou klobásu.