Grilované papriky s kuskusem a fetou

Grilované papriky, mají výraznější chuť než ty syrové a s kuskusem a fetou tvoří skvělou chuť.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

8 PORCE +

Postup

  1. Kuskus vsypeme do misky a zalijeme ho vroucím vývarem tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad něj. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Pak v něm necháme rozpustit máslo.
  2. Papriky podélně rozkrojíme a zbavíme je semínek. Opláchneme je, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Na grilu je z obou stran opečeme.
  3. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Olivy nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a vytřeme jím stěny čisté mísy. Vsypeme nabobtnalý kuskus, rajčata, olivy a petrželku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  4. Papriky naplníme připravenou směsí a rozložíme do grilovacích misek. Posypeme je rozdrobeným sýrem a vrátíme na gril. Mimo přímý žár je grilujeme ještě asi 10-15 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    156 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    653 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    14,9 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    6,9 g

    11 %

    10 %

  • Tuky

    7,2 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.