Grilované kotlety s rebarborou

Kombinace grilovaných kotlet, rebarborového čatní a pečených brambor chutná naprosto skvěle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na čatní:

Na maso:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    478 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2000 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    12,0 g

    14 %

    12 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    39,8 g

    63 %

    59 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    11,1 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme na dílky. V kastrolu rozpustíme máslo a cibuli orestujeme dozlatova. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme ji k cibuli a podlijeme trochou vody.
  2. Směs ochutíme medem, octem, bylinkami, mletým koriandrem, lehce ji osolíme a necháme dusit na mírném ohni asi 15 minut.
  3. Kotlety osolíme, opepříme a potřeme olejem. Rozehřejeme gril a maso grilujeme z obou stran asi 4 - 5 minut. Grilované kotlety podáváme s rebarborovým čatní a pečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.