Grilovaná pražma na bylinkách
Co myslíte, je něco lepšího než pečená ryba? Přece grilovaná ryba s bylinkami! Je prostě báječná.
Vaření 45 min
bez odležení
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
519 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2169 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
10,1 g
12 %
10 %
-
Vláknina
4,5 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
51,0 g
81 %
75 %
-
Tuky
30,7 g
47 %
44 %
-
nasycené
4,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Pražmy zbavíme případných šupin a důkladně vyčistíme břišní dutinu. Potom je opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dobře osušíme.
- Bylinky opláchneme a otřepeme dosucha. Česnek oloupeme, utřeme se solí a ryby jím zevnitř potřeme. Do břišních dutin vložíme po snítce rozmarýnu, tymiánu a koriandru. Zevně ryby osolíme, opepříme a pokapeme vymačkanou šťávou z limetky. Pražmy nakonec potřeme olejem a necháme je odležet 60 minut v chladu.
- Gril rozehřejeme na 230 – 320 °C. Ryby položíme na očištěný a tukem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 4 - 6 minut. Ryby během grilování potíráme svazečkem tymiánu, který namáčíme v oleji.
- Grilované ryby rozdělíme na talíře a doplníme polníčkem, lístky koriandru, najemno pokrájenými očištěnými chilli papričkami a skrojky limetky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Podáváme například s čerstvým pečivem.