Grilovaná pražma na bylinkách

Co myslíte, je něco lepšího než pečená ryba? Přece grilovaná ryba s bylinkami! Je prostě báječná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

K podávání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    519 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2169 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    10,1 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    4,5 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    51,0 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    30,7 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pražmy zbavíme případných šupin a důkladně vyčistíme břišní dutinu. Potom je opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat a dobře osušíme.
  2. Bylinky opláchneme a otřepeme dosucha. Česnek oloupeme, utřeme se solí a ryby jím zevnitř potřeme. Do břišních dutin vložíme po snítce rozmarýnu, tymiánu a koriandru. Zevně ryby osolíme, opepříme a pokapeme vymačkanou šťávou z limetky. Pražmy nakonec potřeme olejem a necháme je odležet 60 minut v chladu.
  3. Gril rozehřejeme na 230 – 320 °C. Ryby položíme na očištěný a tukem potřený rošt a grilujeme po každé straně asi 4 - 6 minut. Ryby během grilování potíráme svazečkem tymiánu, který namáčíme v oleji.
  4. Grilované ryby rozdělíme na talíře a doplníme polníčkem, lístky koriandru, najemno pokrájenými očištěnými chilli papričkami a skrojky limetky. Lehce zakápneme olivovým olejem. Podáváme například s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.