Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, pak lehce vmícháme prosátou mouku. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
- Korpus opatrně odtrhneme od papíru a pokapeme ho šťávou z grepu smíchanou s likérem. Pak ho potřeme džemem a rozkrojíme na 6 stejně velkých dílků. Korpusy slepíme na sebe a nakrájíme na tenké plátky. Z plátků nakrájíme dle velikosti poháru ještě menší kousky a naskládáme je do spodní části poháru. Na dno položíme také kousek korpusu a pokapeme ho likérem se šťávou.
- Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s cukrem a dření z vanilky do husté pěny. Pěnu ochutíme šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu. Po vychladnutí směs smícháme se zakysanou smetanou a vyšlehanou šlehačkou.
- Z pomerančů odkrájíme kůru i s bílou dužninou a nakrájíme je na tenké plátky. Do poháru s korpusem naplníme část krému a po obvodě naskládáme plátky pomeranče ve dvou řadách. Do středu poháru dáme ještě kousek korpusu a pokapeme likérem se šťávou, doplníme krémem. Na povrch navrstvíme granátové jablko, uložíme do chladničky. Před podáváním ozdobíme bílkovým sněhem, který připravíme vyšleháním bílků s cukrem a citronovou šťávou. Sníh naneseme na povrch dezertu pomocí cukrářského sáčku a zapečeme ho flambovací pistolí.