Elegantní slepované linecké
Trochu jiný recept na linecké, než znáte a chutná snad ještě lépe!
Postup
- Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme mouku prosátou s kakaem a vymícháme dohladka. Těsto zabalíme do fólie a necháme přes noc uležet v chladničce.
- Vyválíme ho na plát a vykrájíme kolečka. Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 12 minut. Pak je necháme vychladnout.
- Čokoládu nasekáme nadrobno, zalijeme horkou smetanou a vymícháme dohladka. Rozmixujeme, přidáme máslo a opět vymícháme. Zakryjeme a necháme několik hodin odležet v chladu.
- Krém prošleháme a ozdobně nastříkáme na polovinu koleček. Přiklopíme zbylými a po ztuhnutí krému namáčíme v polevě a posypeme malinami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
157 KCal
7 %
7 %
-
Energie
655 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
12,3 g
14 %
12 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
1,8 g
3 %
3 %
-
Tuky
11,0 g
17 %
16 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.