Dvoubarevné palačinky

Pokud milujete sladké snídaně, musíte tyto palačinky určitě vyzkoušet.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    374 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1566 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    45,7 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    4,9 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    15,4 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V mléce rozšleháme vejce se žloutkem, moukou a solí na hladké těsto, ze kterého odlijeme jednu třetinu do jiné misky. Do tohoto těsta vmícháme prosáté kakao. Obě těsta necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Pak na rozehřátou pánev potřenou slabou vrstvou oleje nalijeme nejdříve trochu kakaového těsta a přes něj světlé těsto. Palačinku opečeme z obou stran dozlatova a stejně postupujeme, dokud nespotřebujeme obě těsta.
  3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jahody a banány očistíme a nakrájíme na kousky. Do šlehačky vmícháme maliny, nakrájené jahody a banány. Krémem naplníme palačinky a přehneme do kornoutku. Před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Ztracená vejce na topince se šunkou

Nechce se vám vstávat? Namotivujte se skvělou snídaní.

Zapečené sýrové palačinky

Máte rádi táhnoucí se sýr? V tom případě nesmíte prošvihnout tento skvělý snídaňový recept.

Zeleninová frittata

Tato vaječná omeleta se tradičně připravuje v Itálii.

Anglická snídaně ala šakšúka

Nastartujte den pořádnou snídaní.

Zeleninové placky se zastřeným vejcem

Nadýchané placky z polenty si k snídani určitě oblíbíte.