Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme na vál a uprostřed vytvoříme důlek. Přidáme na kousky nakrájené máslo a do důlku rozklepneme vejce. Pak přisypeme lískové oříšky a cukr. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet v chladničce alespoň 30 minut.
- Do misky vsypeme mletý mák a smícháme ho s cukrem, skořicí a pudinkovým práškem. Do hrnce nalijeme mléko a přisypeme sypkou směs. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme krátce zchladnout. Nakonec vmícháme med.
- Tvaroh vložíme do misky a promícháme se žloutkem a cukrem. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím tukem vymazanou a moukou vysypanou formu na koláč. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Pak ho necháme vychladnout.
- Obě náplně přendáme do cukrářských sáčků a naneseme je střídavě na korpus. Švestky omyjeme, překrájíme na půlky a zbavíme pecek. Poklademe je na náplň a potřeme rozpuštěným máslem promíchaným s medem. Koláč pečeme v troubě při 170 °C asi 30 minut.