Ingredience
Postup
- Ořechy dáme na plech s pečicím papírem. Pražíme je ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 10 minut. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Poté je rozmixujeme najemno. V míse vyšleháme změklé máslo s cukrem a kávou. Pak postupně zašleháme vejce, mandle, kardamom, ořechy a mouku s kypřicím práškem.
- Těsto rozetřeme do kulaté dortové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Upečený korpus vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout. Poté ho podélně prokrojíme na tři stejné díly. Třešně i s nálevem vlijeme do kastrůlku. Přisypeme cukr, vlijeme 100 ml vody a povaříme asi 5 minut.
- Pudinkový prášek rozmícháme ve 100 ml vody a přilijeme ho k třešním. Za stálého míchání společně povaříme 2 minuty. Necháme krátce zchladnout a třešňovou náplň rozetřeme na všechny díly korpusu. Pak je necháme ztuhnout v chladničce. Smetanu vyšleháme s cukrem a kávou v pevnou šlehačku.
- Nakonec přimícháme mascarpone a hoblinky bílé čokolády. Připraveným krémem potřeme zatuhlou třešňovou náplň na jednom korpusu. Položíme na něj druhý díl těsta s náplní a znovu potřeme kávovým krémem. Postup zopakujeme i s posledním korpusem. Hotový dort dozdobíme zrnky kávy a hoblinkami čokolády.