Ingredience
Postup
- Rostlinný tuk rozpustíme a nalijeme ho do mísy. Přidáme cukr s vejci a vyšleháme do pěny. Pak zapracujeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto rozdělíme na 5 částí, každou obarvíme zvlášť jednou barvou. Každý díl těsta nalijeme do dortové formy o průměru cca 20 cm a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Upečené korpusy necháme vychladnout.
- Změklé máslo vyšleháme se salkem a vanilkovým extraktem. Každý korpus potřeme trochou světlého krému a položíme je na sebe. Dort uložíme do chladničky a necháme zatuhnout.
- Zbylý krém rozdělíme na 5 částí a každou obarvíme jinou potravinářskou barvou. Poté barevné krémy (každý zvlášť) přendáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a po obvodu dortu nastříkáme vždy jeden barevný pruh. Pomocí dlouhé špachtle pak celý dort najednou uhladíme do rovna.
- Bílky s cukrem vyšleháme dotuha. Menší část sněhu rozetřeme navrch dortu. Dovnitř čistého cukrářského sáčku štětcem naneseme proužky všech pěti potravinových barev a poté sáček naplníme zbylým sněhem. Navrch nastříkáme pusinky sněhu a podáváme.