Ingredience
Postup
- Nejlépe den předem si připravíme krém. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí. Krém odstavíme a necháme vychladit, nejlépe do druhého dne.
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků s cukrem připravíme tuhý sníh. Přidáme vyšlehané žloutky a zlehka vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Těsto rozdělíme na polovinu a rozetřeme na dva plechy vyložené pečicím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení korpusy sundáme z horkého plechu a necháme na pracovní desce vychladnout. Potom z nich opatrně odtrhneme pečicí papír a každý korpus rozpůlíme.
- Vychlazenou čokoládovou smetanu vyšleháme na hladký krém. Část si dáme stranou na ozdobu, zbylým krémem slepíme korpusy k sobě a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Po ztuhnutí celý povrch moučníku potřeme slabou vrstvou krému a polijeme rozehřátou tmavou polevou. Než poleva ztuhne, obalíme spodní okraj mandlovými lupínky. Dort necháme opět ztuhnout. Zbylý krém dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně ho nastříkáme svrchu po obvodu dortu. Nakonec dort ozdobíme kokotejlovými třešněmi a do středu na něj pomocí malého papírového kornoutku rozehřátou bílou polevou napíšeme: Mamince.