Cuketová pizza
Zdravá, a přesto chutná pizza? Pizza, která neohrozí vaši linii? Vyzkoušejte tuto chutnou cuketovou pizzu, která se hodí jako oběd i jako svačina do práce.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
143 KCal
6 %
6 %
-
Energie
597 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
5,6 g
6 %
6 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
10,0 g
16 %
15 %
-
Tuky
8,8 g
14 %
13 %
-
nasycené
4,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cukety nastrouháme najemno, posypeme je lžičkou soli a necháme je asi 10 min odležet. Poté je přendáme do čisté utěrky a vymačkáme z nich většinu tekutiny.
- Cuketu promícháme s vajíčkem, prolisovaným česnekem, čerstvě mletým pepřem, oreganem a sýrem.
- Ze směsi pak na plechy vyložené pečicím papírem vytvarujeme 4 menší nebo 2 velké placky, které rukama dobře přimáčkneme tak, aby cuketové těsto pevně drželo. Pečeme při 200 °C asi 20 min, dokud se povrch nezpevní a nezezlátne.
- Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme ho na 2 lžicích olivového oleje. Přidáme plechovku drcených rajčat, promícháme a vaříme na středním ohni do zhoustnutí. Průběžně mícháme, dochutíme solí a třtinovým cukrem. Omáčku můžeme nakonec rozmixovat dohladka. Na závěr přimícháme najemno nasekanou bazalku.
- Upečený cuketový korpus vyndáme z trouby, potřeme ho rajčatovou omáčkou, poklademe plátky mozzarelly, nakrájenými cherry rajčaty a vložíme na několik minut do trouby vyhřáté na 200 °C, dokud se sýr nerozpeče. Před podáváním můžeme ještě dozdobit bazalkou a posypat pepřem.