Doporučujeme

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Marokánky

  • 0

Přísady:

1/4 l smetany 12%
60 g cukru krupice + půl sáčku vanilkového cukru
30 - 35 g hladké mouky
160 g sušené ovoce ( rozinky, pomerančová kůra nebo ovocný chlebíček)
160 g vlašské sekané ořechy a mandle ( půl na půl)

Postup:

Dáme do kastrolu smetanu a cukry, přisypeme mouku a svaříme kaši. Necháme zcela vychladnout. Poté zamícháme do kaše ovoce a ořechy+mandle. Pak děláme kopky lžičkou na pečící papír a roztlačíme je do vody namočenou vidličkou na placičky. Sušíme na 120 - 150 st. dozlatova.
Hotové a vychlazené marokánky poléváme hořkou čokoládovou polevou.

Poznámka
Cukroví není tak sladké a jeho výroba je rychlá.


  • Vybrali jsme pro Vás