Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Zuzana Hánová vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 1/2 kg krůtích prsou
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 50 g slaniny
- 100 g šunky
- 2 vejce
- 1/2 lžíce másla
- 1,5 lžíce nasekané petrželky
- sůl a pepř na dochucení
- olivový olej
- 2 velké cibule nakrájené na kolečka
- asi 125 ml hovězího vývaru na podlévání
- necelá lžička škrobové moučky na zahuštění
- příp. špetka cukru a francouzské hořčice na dochucení
příloha: rýže
- Maso upravíme na plát a naklepeme. Osolíme ho, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny a šunky. Vejce smícháme s petrželkou a osolíme a na másle usmažíme tenkou omeletu. Položíme jí na roládu, tu stočíme a pořádně ovážeme kuchyňským provázkem, aby se nerozbalovala.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V pekáči rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme, pak osolíme a opepříme i zvenku. Poté přisypeme cibuli, příp. zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a trochu podlijeme. Pekáče přikryjeme a asi po 10 minutách snížíme teplotu o 20 stupňů a pečeme doměkka 3/4 hodiny až hodinu. Občas podlijeme vývarem a maso přeléváme výpekem.
- Vyndáme pekáč z trouby, vyjmeme maso a necháme ho přykryté odpočívat. Do výpeku vmícháme trochu hořčice a zahustíme škrobem rozmíchaným ve studeném vývaru. Chvíli povaříme do zhoustnutí.