Doporučujeme

krůtí roláda

krůtí roláda | foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Krůtí roláda

  • 2

Soutěžte také o kuchařku Dity P.

Čtenářka Zuzana Hánová vyhrává kuchařku Deník Dity P.

Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde.

  • 1/2 kg krůtích prsou
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 50 g slaniny
  • 100 g šunky
  • 2 vejce
  • 1/2 lžíce másla
  • 1,5 lžíce nasekané petrželky 
  • sůl a pepř na dochucení
  • olivový olej
  • 2 velké cibule nakrájené na kolečka
  • asi 125 ml hovězího vývaru na podlévání
  • necelá lžička škrobové moučky na zahuštění
  • příp. špetka cukru a francouzské hořčice na dochucení

příloha: rýže

  1. Maso upravíme na plát a naklepeme. Osolíme ho, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny a šunky. Vejce smícháme s petrželkou a osolíme a na másle usmažíme tenkou omeletu. Položíme jí na roládu, tu stočíme a pořádně ovážeme kuchyňským provázkem, aby se nerozbalovala.
  2. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V pekáči rozehřejeme olej a roládu ze všech stran opečeme, pak osolíme a opepříme i zvenku. Poté přisypeme cibuli, příp. zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a trochu podlijeme. Pekáče přikryjeme a asi po 10 minutách snížíme teplotu o 20 stupňů a pečeme doměkka 3/4 hodiny až hodinu. Občas podlijeme vývarem a maso přeléváme výpekem.
  3. Vyndáme pekáč z trouby, vyjmeme maso a necháme ho přykryté odpočívat. Do výpeku vmícháme trochu hořčice a zahustíme škrobem rozmíchaným ve studeném vývaru. Chvíli povaříme do zhoustnutí.

  • Vybrali jsme pro Vás