Čokoládové kostky obalované v kokosu
Mini dezertíčky k šálku dobrého čaje.
Postup
- Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem, přilijeme mléko a zlehka přimícháme sníh z bílků.
- Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech se zvýšeným okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
- Vychladlý korpus rozkrájíme na kostky 3x3 cm. Tuk s máslem rozehřejeme, přidáme kakao a rozmícháme. Moučkový cukr promícháme s kokosem.
- Kostky napichujeme na vidličku nebo špejli a namáčíme v čokoládové polevě. Pak je obalíme v cukru s kokosem a necháme ztuhnout. Nakonec je můžeme dozdobit marcipánovými kytičkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
131 KCal
6 %
5 %
-
Energie
548 KJ
6 %
5 %
-
Sacharidy
14,0 g
16 %
14 %
-
Vláknina
0,9 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
1,7 g
3 %
2 %
-
Tuky
7,4 g
11 %
11 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA