Čokoládové košíčky s pařížskou šlehačkou
Čokoláda pohladí na duši, a tak rozhodně patří mezi zdravé potraviny. Vyzkoušejte tyhle božské košíčky s ovocem.
Vaření 70 min
bez chlazení
Postup
- Mouku smícháme s moučkovým cukrem a kakaem. Prosijeme ji na vál, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo nakrájené na malé kousky a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Mezitím připravíme náplň. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme z plotýnky a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, až se zcela rozpustí, a dáme vychladit.
- Těsto rozkrájíme na kousky, vtlačíme je do kovových formiček na košíčky a spodní část propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách mírně zchladnout a pak košíčky vyklopíme.
- Čokoládovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ji do košíčků. Jahody omyjeme a rozpůlíme. Pomeranč oloupeme a z každého dílku vyřízneme ostrým nožem dužinu. Košíčky ozdobíme ovocem a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
177 KCal
8 %
7 %
-
Energie
740 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
14,6 g
17 %
15 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
2,4 g
4 %
4 %
-
Tuky
11,8 g
18 %
17 %
-
nasycené
7,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Punčové řezy
Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.