Ingredience
Postup
- Mouku smícháme s moučkovým cukrem a kakaem. Prosijeme ji na vál, přidáme vanilkový cukr, změklé máslo nakrájené na malé kousky a vejce. Ze všech přísad vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zabalíme do fólie a uložíme do chladničky ztuhnout.
- Mezitím připravíme náplň. Smetanu svaříme s cukrem a kakaem. Odstavíme z plotýnky a přidáme na malé kousky nalámanou čokoládu. Mícháme, až se zcela rozpustí, a dáme vychladit.
- Těsto rozkrájíme na kousky, vtlačíme je do kovových formiček na košíčky a spodní část propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme ve formičkách mírně zchladnout a pak košíčky vyklopíme.
- Čokoládovou smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku, kterou naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme ji do košíčků. Jahody omyjeme a rozpůlíme. Pomeranč oloupeme a z každého dílku vyřízneme ostrým nožem dužinu. Košíčky ozdobíme ovocem a podáváme.