Ingredience
Postup
- Čokoládu nalámeme na kousky. Vysypeme je do mísy, kterou umístíme na kastrol s trochou vody, tzv. Vodní lázeň. Vodu mírně zahřejeme, aby byla horká, ale nebublala, a čokoládu za stálého míchání rozpustíme. Pak misku z lázně sundáme.
- Žloutky s cukrem dáme do jiné čisté misky a tu postavíme na kastrůlek s horkou vodou, ze kterého jsme sundali misku s rozpuštěnou čokoládou. Žloutky s cukrem šleháme na horké vodní lázni ručním elektrickým šlehačem tak dlouho, až vznikne hustá pěna.
- Misku s našlehanou žloutkovou pěnou sundáme z vodní lázně a pěnu přidáme do rozpuštěné čokolády. Pak pečlivě promícháme, nejlépe metlou, a necháme mírně zchladnout. Než směs vychladne, vyšleháme smetanu na pevnou šlehačku. Smetana s větším obsahem tuku se snáz vyšlehá a lépe drží.
- Dotuha vyšlehanou smetanu vmícháme po částech a velmi zlehka do zchladlé směsi čokolády a žloutkové pěny. Hotový krém můžeme do misek nebo sklenic navrstvit lžící nebo pomocí cukrářského sáčku. Necháme ho v lednici rozležet asi hodinu. Pak povrch poprášíme kakaeim a ozdobíme čokoládou.