Čokoládová pěna

1 hodnocení

Zazáří na každém sweet baru.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    639 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2672 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    36,7 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    7,2 g

    11 %

    11 %

  • Tuky

    49,9 g

    77 %

    71 %

  • nasycené

    30,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Čokoládu nalámeme na kousky. Vysypeme je do mísy, kterou umístíme na kastrol s trochou vody, tzv. Vodní lázeň. Vodu mírně zahřejeme, aby byla horká, ale nebublala, a čokoládu za stálého míchání rozpustíme. Pak misku z lázně sundáme.
  2. Žloutky s cukrem dáme do jiné čisté misky a tu postavíme na kastrůlek s horkou vodou, ze kterého jsme sundali misku s rozpuštěnou čokoládou. Žloutky s cukrem šleháme na horké vodní lázni ručním elektrickým šlehačem tak dlouho, až vznikne hustá pěna.
  3. Misku s našlehanou žloutkovou pěnou sundáme z vodní lázně a pěnu přidáme do rozpuštěné čokolády. Pak pečlivě promícháme, nejlépe metlou, a necháme mírně zchladnout. Než směs vychladne, vyšleháme smetanu na pevnou šlehačku. Smetana s větším obsahem tuku se snáz vyšlehá a lépe drží.
  4. Dotuha vyšlehanou smetanu vmícháme po částech a velmi zlehka do zchladlé směsi čokolády a žloutkové pěny. Hotový krém můžeme do misek nebo sklenic navrstvit lžící nebo pomocí cukrářského sáčku. Necháme ho v lednici rozležet asi hodinu. Pak povrch poprášíme kakaeim a ozdobíme čokoládou.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.