Čočkové kuličky s mrkví

Nevíte čím nahradit maso? Vyzkoušejte čočkové kuličky s mrkví, které jsou plné bílkovin.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    520 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2175 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    62,4 g

    71 %

    62 %

  • Vláknina

    19,2 g

    64 %

    64 %

  • Bílkoviny

    32,2 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme najemno nakrájenou očištěnou šalotku a česnek dosklovata. Čočku propláchneme čistou vodou a dáme do mixéru. Přidáme vychladlou cibuli s česnekem, vejce, protlak, parmazán, oregano, nahrubo nasekanou petrželku. Rozmixujeme dohladka a směs dochutíme solí a pepřem.
  2. Čočkovou hmotu zahustíme dle potřeby strouhankou a vytvarujeme z ní malé kuličky. Rozložíme je na plech s pečicím papírem, potřeme olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Během pečení kuličky alespoň jednou obrátíme.
  3. Mrkev očistíme a pomocí škrabky nakrájíme na široké nudličky. Dáme je do pánve, přidáme sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, máslo a cca 150 ml vody. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 7 minut doměkka. Tekutinu necháme vypařit. Čočkové kuličky podáváme společně s plátky mrkve dozdobené petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.